Vremenske prilike vrlo su promjenjive tijekom srijede. Dok na jugu Dalmacije zasad prevladava sunčano i toplo, u sjevernoj i osobito srednjoj ima kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje je bilo i izraženijeg nevremena s tučom – javlja Dalmacija danas.

Pišu da je uvjerljivo najviše, do 10 sati, palo u Hrvacama. Tamo je nekoliko sati palo preko 70 litara kiše po kvadratnom metru, više nego prosječno čitavom lipnju. Obilno je padalo i u gradu Sinju, mjestimice preko 50 litara po kvadratnom metru. Zbog jakih oborina u kratko vrijeme u dijelu Cetinske krajima zabilježene su bujice, voda je na nekim dijelovima i preplavila prometnicu između Sinja i Hrvaca.

Čitatelj javlja da je jutros, uslijed izraženog nevremena, munja udarila u betonsku ogradu jedne obiteljske kuće u Hrvacama, a ograda je oštećena zbog udara. Pri tome je jedan komad zid odletio prema krovu i razbio ciglu.

Oglas

U 10 sati temperature zraka u Cetinskoj krajini su prave jesenske i u raspnu su od 12 do 15°C.

Između 9 i 10 sati grmljavinski oblak razvio se nad istokom Brača, te se brzo mora premjestio nad Mosor, potom i Zamosorje.

Čitatelji iz Dubrave na Mosoru dojavili su kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme s tučom, a bilo je i prolaznih bujica. Nevrijeme se potom nastavili kretati prema Zagori. Kako su se nad Bračom nastavili stvarati novi grmljavinski oblaci, izgledno je da nas lokalne nestabilnosti očekuju i sljedećih sati. Kako najavljuju,slično vrijeme očekuje nas u četvrtak, iako će biti manje pljuskova. Ako vam trebaju dva suha dana u cijelosti, bit će to petak i subota a u nedjelju su ponovno mogući lokalni pljuskovi.
M.D. / foto: Nina Divić, Zvonimir Mustapić, Mario Mušterli/ Dalmacija danas