Na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr objavljena su izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe te administrativne sankcije, priopćio je DIP.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) je na sjednicama 19. srpnja i 3. kolovoza donijelo izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe na lokalnim izborima 2021., koji su završili izborni postupak u II. i III. krugu izbora.

DIP navodi kako je u II. i III. krugu lokalnih izbora 2021. proveden nadzor financiranja izborne promidžbe nad 730 izbornih sudionika te 18 osoba koje nisu postale izborni sudionici.

Oglas

Državno izborno povjerenstvo ističe kako je donijelo 158 izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe; 3 administrativne sankcije, a utvrđene su 235 povrede za koje će se, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, dostaviti obavijest Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Pored navedenog, objavljeni su i tablični pregledi povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, po županiji.

Hina /foto M.D