U intervjuu koji je za Makarsku kroniku dao Ivan Rašić, direktor društva Makarska obala, najavio je nekakve investicije koje planira u narednom periodu, a od većih tu je uređenje pera kod Bube i sanitarni čvor s kupatilima u luci. Od novina je najavio uvođenje zaštitarske službe na plažu i sefove, a kazao je i kako će inzistirati na tome da se napravi rekonstrukcija rive što bi financirala Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije odnosno Grad Makarska.

Govorio je i o nasipanju plaža što će, kako kaže, izbjegavati, no dugoročno smatra da će ih trebati proširivati. – Ja mislim da se dugoročno, kroz nekih 6,7 godina, isplati napraviti projekt proširenja plaže, jer Makarska raste, kaže Rašić koji kaže kako neće ništa raditi bez konzultacija sa strukom. U tu bi svrhu naručio elaborat koji bi ispitao financijsku i ekonomsku održivost.

Inače, zanimljivo je da novo društvo ne upravlja cijelom plažom nego ima šest koncesijskih područja u koja ne spadaju Sv.Petar i plaže zapadno od hotela Romana koje su pod Gradom Makarska, te ostale plaže koje su pod koncesijom hotelskih kuća.

Oglas

M. D.