Ivana Vladović, marketinška djelatnica Slobodne Dalmacije, nova je direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, kako smo već izvijestili. Izabrana je danas u drugom krugu od strane članova Turističkog vijeća sa županom Blaženkom Bobanom na čelu, a u finalu je s njom bio i Jure Brkan, saborski zastupnik HDZ-a te vijećnik makarskog Gradskog vijeća.

U utrci za fotelju prvog čovjeka odnosno prve žene županijskog TZ-a bili su, podsjetimo, i dugogodišnji direktor Joško Stella te Martina Nimac Kalcina, bivša kandidatkinja HGS-a za dožupanicu te bivša predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK-a.

Pomalo je neobično da je pored dvaju HDZ-ovih kandidata izabrana Vladović koja nije član nijedne stranke.

Oglas

– Čestitam novoj direktorici Ivani Vladović i želim joj uspjeh u radu, komentirao je Brkan.

Na naš komentar je li razočaran s obzirom da je i javno komunicirao kako vjeruje da ima dobre šanse, bivši gradonačelnik Makarske je odvratio kako je zadovoljan činjenicom da je ušao u drugi krug.

Zanimalo nas je na što je u svojem programu bio stavio forte. – Manje se baviti administracijom i papirologijom, kako ja to kažem, kartušinom, a više se orijentirati na jači marketing, odvratio je.

Danas je na portalu Dalmacijadanas objavljen članak u kojem se navodi kako je protiv Brkana Grad Makarska podnio kaznenu prijavu zbog nelegalne nadstrešnice. – Ja nemam pojma da je podignuta, ali tvrdim da je neosnovano. Ako bude trebalo odgovarati pred nadležnim tijelima, znam da sam čist kao suza. Ipak, sve mi ovo što se danas objavilo u pojedinim medijima miriše na podmetanja tijekom aktualne kampanje za izbor direktora županijskog TZ-a, kratko je komentirao Brkan.

Neodređeni komentar nije želio pojasniti.

Inače, da Stella nije osoba koju u županiji žele na čelu TZ-a, govorka se već određeno vrijeme, o čemu smo pisali koncem svibnja. Tad smo doznali da šanse Ivane Vladović nisu nikako za odbaciti, iako se radi o jedinoj nestranačkoj osobi u ovoj utrci.

Izbor očito nije protekao tako glatko nego se razvukao na skoro dva i pol mjeseca, a danas je bio zadnji rok za izbor i imenovanje nove čelne osobe županijskog TZ-a.

Ivona Ćirak /foto M.D.