U subotu 07.03. u organizaciji Crvenog križa Makarska, održano je gradsko natjecanje iz Prve pomoći na kojem su znanje i vještine prezentirala djeca iz obje Makarske osnovne škole.

Nakon pismenih testova djeca su na ukupno 6 različitih vrsta ozljeda i oboljelih stanja pružala prvu pomoć svojim školskim kolegama prema scenarijima koji se realno mogu dogoditi i u školi. U dvosatnom natjecanju pobijedila je ekipa iz OŠ.“Stjepana Ivičevića“ u sastavu: Ana Miočević, Josipa Miočević, Anda Lalić, Zdravka Vrebac, Leonarda Bartulović i Antonio Kurilj.


„Djeca su pokazala zavidno znanje, a to je potvrdio i naš dr.Darko Granić sudac natjecanja u obje ekipe, kao i bodovi testova, te uz pohvale djeci na trudu, želim se ovim putem posebno zahvaliti njihovim mentorima prof.Zori Brkić i prof Antoniju Đereku koji su uz djecu predano radili proteklih mjeseci, a za realan prikaz ozljeda pobrinuli su se naši volonteri šminkeri prof.Iris Skender Matviko i prof.Goran Novović. Slijedi nam daljnja priprema pobjedničke ekipe za međužupanijsko natjecanje koje će se za mjesec dana održati na području Duborvačko-neretvanske županije, te im već sada želimo jednak uspjeh“ zaključuje ravnatelj Crvenog križa Makarska prof.Gloryan Grabner.

M. D. Foto CK Makarska