Do 25.svibnja je rok u kojemu trgovci i ugostitelji iz stare gradske jezgre mogu prijaviti uklanjanje reklame “viška”. Nakon isteka tog roka komunalni redari će sami procjenjivati koja reklama ide, a koja ostaje. Neki su trgovci i ugostitelji već dogovorili uklanjanje ili uklonili sve ono što se ne uklapa u novi pravilnik, dok pojedini čekaju razvoj situacije.

Bilo je i određenih nejasnoća vezano za pojedince koji su bili voljni ukloniti reklamu, iako nisu znali kakvu novu naručiti. Naknadno je razjašnjeno. Svi oni koji imaju samo jednu reklamu, neovisno o tome uklapa li se ili ne u buduće rješenje, jer dizajnerskog rješenja još uvijek nemamo, ostavljaju ju do završetka natječaja.

Inače, valja spomenuti da je Grad Makarska za ovu godinu predvidio čak dva milijuna kuna za revitalizaciju stare gradske jezgre, a jednak se iznos u projekciji proračuna planira i za 2023.godinu. Nešto manji je iznos predviđen u 2024.godini, kada bi zapravo cijeli postupak trebao biti završen.

Oglas

Također treba podsjetiti kako je najavljivano kako će u prvoj fazi biti uklonjene reklame viška, umjetno cvijeće, LED rasvjeta, a u početku je komunicirano i kako u prvoj fazi “lete” i tzv.plastenici. Očito do toga u ovoj godini još uvijek neće doći.

Ivona Ćirak /foto M.D.