Prijave za akciju dm Zeleni korak u kojoj će osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljati stari papir za reciklažu otvorene su još tjedan dana. Škole koje žele potaknuti učenike da se angažiraju u zaštiti okoliša to mogu napraviti do 9. ožujka u 23:59, a sve prijave šalju se na [email protected]

Na dm-ovu adresu do sada su pristigle prijave 18 škola iz Splitsko-dalmatinske županije. Prošlogodišnji pobjednici eko akcije Zeleni korak Osnovna škola Studenci i Područna škola Glavina Donja lani su zajedno prikupili i reciklirali ukupno 10 tona starog papira.

Oglas

„Svake godine našoj eko akciji Zeleni korak pridruži se sve više škola i učenika i nadamo se da ćemo ove godine oboriti rekord. Za nagrade školama odvojili smo više od 100.000 kuna i zaista sam ponosan što će se učenici iz naše županije ponovo natjecati kako bi osvojili nagrade i dali svoj vrijedni doprinos zaštiti okoliša. Pozivam sve roditelje, obitelj, susjede i prijatelje da podrže malene ekologe i pomognu im u prikupljanju starog papira i da cijela naša zajednica pokaže kako brinemo okolišu i budućnosti naše djece “, istaknuo je Josip Knežević područni menadžer dm-a.

Deset škola najuspješnijih u prikupljanju starog papira za reciklažu osvojit će nagradu od 10.000 kuna, a ove godine dm će prvi puta dodijeliti i nagrade za „Prvi zeleni korak“ i „Najveći zeleni korak“ u iznosu od 3.500 kuna. „Prvi zeleni korak“ namijenjen je školi koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja prikupi najviše staroga papira po broju učenika dok će „Najveći zeleni korak“ osvojiti škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira po broju učenika koju je prikupila prošle godine.

U eko akciji dm Zeleni korak tijekom osam godina sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Učenici svih škola koje se u roku prijave prikupljat će papir od 10.3.2020. do 9.4.2020. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na dm-ovoj internetskoj stranici www.dm.hr/zelenikorak

M.D.