Prošlog je tjedna izabrana firma koja će ući u prostor bivšeg Bobisa na adresi Obala kralja Tomislava i koja se, kako doznajemo od dogradonačelnika Dražena Nemčića, jedina javila na drugi javni poziv. Ime firme nije nam rečeno, no Nemčić otkriva kako se radi o lancu gourmet barova pod nazivom Basta, kakav je otvoren u Splitu ili pak Zagrebu. Spomenuta firma ima u Zagrebu ima i noćni klub naziva Mint Club, no u Makarskoj su očigledno, na atraktivnoj lokaciji na rivi, našli interes za jedan gourmet bar s otvorenim kaminom i kuhinjom i gastronomskom ponudom u skladu s konceptom.

– Ponuda je uredna, jamčevina je plaćena, a firma nema dugovanja niti prema državi niti Gradu te je sklopljen i ugovor. Ponudili su iznos veći od početnog koji je iznosio 30 tisuća kuna plus PDV-om. Krenut će odmah s uređenjem te najavljuju kako će biti uređeno do turističke sezone, kazao nam je Nemčić.

Inače se radi o cca 171 metru četvornom unutarnjeg prostora. Prvi je javni poziv bio raspisan koncem prošle godine te se unatoč kuloarskim pričama po gradu kako je zainteresiran jedan makarski ugostitelj nitko nije javio. Naknadno je poslano pismo namjere firme iz Zagreba te su se oni jedini i javili na ponovljeni natječaj.

Ivona Ćirak /foto