Ovog tjedna došle su još jednom lijepe vijesti iz Ministarstva kulture, Kinu Mediteran Podgora odobren je nastavak investicije uređenja kino dvorane u iznosu od 100.000 kuna, tako da će za 2021. godinu osigurati zamjenu sustava za grijanje i hlađenje. Ova će investicija, kako zadovoljno ističe Alen Munitić, direktor Kina Mediteran, boravak u kinu učiniti još ugodnijim.
– Veliko je ovo priznanje radu Kina Mediteran u Podgori, jer je ovo treća investicija koju nam je Ministarstvo kulture odobrilo. Prva je bila za nabavu digitalne opreme, druga za nove stolice i evo sada treća za sustav grijanja i hlađenja. Kino u Podgori jedino je kino na području Makarske rivijere te nam je jako važno da zadovoljava najsuvremenije standarde. Program koji organiziramo, a koji je mješavina novih kino hitova, probranih europskih naslova i filmova za djecu publika je prepoznala te svi oni koji prate rad Kina Mediteran mogu biti sigurni da neće biti razočarani programom unatoč nedostatku filmova na tržištu što je prouzrokovano pandemijom. Ovim putem moram se zahvaliti Općini Podgora na suradnji i partnerstvu, ali i povjerenju jer iako smo mi radili prijavnice za Ministarstvo, Općina je ta koja je sve morala prijaviti i realizirati samu investiciju, komentirao je Alen Munitić.
Program počinje u subotu 17.travnja i planirano je da kino radi vikendom, s jednim filmom za djecu i s jednim za odrasle filmoljupce.
– Kako nas krajem travnja očekuje dodjela Oscara prigodno smo organizirali reviju filmova nominiranih za Oscara i to s navjećim favoritima “Djevojkom koja obećava”, “Zemljom nomada”, “Još jednom rundom” ali i obiteljskim Pixarovim hitom “Duša”. Za najmlađe posjetitelje pripremili smo još sinkronizirane “Tom i Jerry” i “Tvornicu snova”, najavljuje Munitić.
– Moramo naglasiti da će se sve projekcije održavati sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama za kulturna događanja koje je propisao HZJZ. Obavezno je tako nošenje maske u kinu, a zabranjena je konzumacija jela i pića. Kapacitet je ograničen, a ulaznice će biti u online prodaji od 10.travnja  kako bi ih svi zainteresirani mogli osigurati na vrijeme.
Inače, podsjetimo, prva odobrena investicija je bila za digitalnu kino opremu, druga za stolice i sada je ova nova planirana za izmjenu sustava grijanja i hlađenja.
– Velike su ovo vijesti za kino u Podgori koje je jedino na području Makarske rivijere i koje će ovako skroz obnovljeno zaista biti na veselje svih filmofila, zaključuje direktor Kina Mediteran.
Ivona Ćirak