Broj aktivno zaraženih osoba koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji danas se značajno smanjio, za 172 osobe. S jučer na danas testirane su 3152 osobe, a u KBC Rijeka preminulo je osam osoba. Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije javlja kako je danas zabilježeno 246 novooboljelih osoba, no istovremeno i 415 ozdravljenih.

Udio pozitivnih osoba u broju testiranih je tako iznosio 21,7 posto, što je značajno smanjenje, piše Novi list.
Broj hospitaliziranih na području županije je 199, a na respiratoru se nalazi 10 osoba, jedna manje spram jučer. U Thalassotherapiji Opatija, koja je sekundarni centar za Covid-19 u županiji, nalazi se 20 pacijenata, što je sedam manje nego jučer. Svi su u dobrom stanju.
Jučer je objavljeno kako je Primorsko-goranska druga je najgora regija u Europi po broju zaraženih. Prema proračunima NZJZ-a, britanski soj je dominantan, prisutan u 80 do 90 posto slučajeva. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Vladimir Mićović rekao je jučer kako je transmisija virusa izuzetno visoka, zbog čega imaju 3200 aktivnih slučajeva, te da su donesene mjere bile nužne.
Poručio je također kako je važno gledati i broj testiranih osoba. Tvrdi kako je to osnovni alat kojim se u ovakvim epidemijama mogu locirati žarišta. Dodaje i da se virus, iz centralnog dijela županije iz kojeg se najviše širio, počeo širiti i u urbanim dijelovima otoka.
M. D. /foto