Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama, a zaustavljeno je 23 ponavljača najtežih prekršaja, izvijestio je u ponedjeljak MUP.

Od ukupno 4844 prekršaja najviše je bilo prekoračenja dopuštene brzine (1676), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (965) i vožnja u alkoholiziranom stanju (320). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela u vožnji uhvaćen je 261 vozač.

Najveće prekoračenje brzine od 200 kilometara na sat zabilježili su policajci PU brodsko-posavske, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,9 promila zabilježena na virovitičko-podravskom području.

Oglas

U nadzoru prometa, aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 23 ponavljača. Devetero recidivista je vozilo prije stjecanja prava, a isto toliko u alkoholiziranom stanju, dok je njih četvero upravljalo za vrijeme zabrane upravljanja vozilom, dodali su iz Ravnateljstva policije.

Protiv 18 recidivista je proveden žurni prekršajni postupak, prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

MUP je precizirao da je u prva dva mjeseca 2021. u prometnim nesrećama poginulo 29 osoba, što je 12 osoba ili 29,3 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a kada je poginula 41 osoba.

Hina /foto PU splitsko-dalmatinska