Na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koju je Crveni križ Makarske organizirao za maturante u Domu zdravlja 05.travnja odazvalo se sveukupno 62 ljudi. Od toga je na akciju došlo devet darivatelja koji su već prije darivali krv: Evelin Bulić, Čečavac Daniel, Ćurčić Dino, Jadran Mušan, Antonia Puharić, Marko Radić, Marijan Rebić, Toni Tomaš i Jure Topić.

40 zlatnih doza su darovali maturanti po prvi put i to 32 maturanta iz Srednje škole fra A.K.Miošića i 8 maturanata iz srednje strukovne škole. Sveukupno je prikupljeno 49 doza.

Maturanti iz Srednje strukovne škole koji su darovali krv su: Antea Bogdan, Ane Kovačević, Andrea Radomiljac, Katarina Ravlić, Ena Skender, Leticia Sušac, Mara Ševelj i Duje Talijančić. Maturanti iz Srednje škole Fra A.K.Miošića koji su darovali krv: Antea Čović, Katarina Čović, Filip Ćapin, Marjan Ćirak, Antonela Dugonjić, Klara Erceg, Petra Glumac, Mikula Ivanac, Ane Jurjević, Roko Katavić, Letizia Beti Katić, Mateo Lekaj, Ana Marija Lelas, Šime Mateljak, Roko Matijašević, Luka Milić, Petra Mustapić, Toni Nikolić, Duje Opačak, Lara Ramljak, Tereza Seferović, Antea Sertić, Đana Srzić, Petra Šarić, Lovre Šimić, Karolina Štenger, Kaira Tolić, Tea Tolj, Filip Tomaš, Luna Urlić, Nenka Vela i Anja Vrljičak.

Oglas

Crveni križ Makarska zahvaljuje svima koji su se odazvali na akciju, pa i onima koji su imali dobru voljudarovati krv, ali su trenutno odbijeni radi manjih zdravstvenih problema kao što su nizak tlak, manjak željeza u krvi, uzimanje antibiotika i slično. Zahvaljujemo ravnateljima škole Evelin Bulić i Momiru Sumiću i pedagogici Anđeli Divić na pomoći.

Slijedeća akcija DDK-i biti će 14.travnja u Podgori i 28.travnja u Makarskoj. Svi naši darivatelji i budući za sve informacije i nejasnoće mogu nazvati Katarinu Radalj voditeljicu programa DDK-i u Crvenom križu Makarska na mob: 091 573 4517 ili 612-258.

M.D./foto CK Makarska