Svećenik don Ante Žderić, inače aktivan na društvenim mrežama, još jednom je potaknuo raspravo statusom kojeg je objavio. Evo što je napisao:

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE – TUMAČENJE OBJAVE
“16. Na koga spada vjerodostojno tumačiti poklad vjere?

Vjerodostojno tumačenje toga poklada povjereno je samo živome Učiteljstvu Crkve, tj. Petrovu nasljedniku, rimskome biskupu i biskupima koji su s njime u zajedništvu. Na Učiteljstvo, koje u služenju Božje riječi uživa karizmu sigurnosti glede istine, spada i definiranje dogma, koje su izričaji istina sadržanih u božanskoj Objavi. Ta se ovlast proteže i na istine nužno povezane s Objavom.”
(Iz Kompendija Katekizma Katoličke Crkve)

Oglas

Molio bih sve koji se smatraju katolicima, a koji svojevoljno tumače Bibliju i poklad vjere općenito, da se ispovijede zbog krivovjerja koje šire. Katekizam jasno definira kome Katolička Crkva povjerava naučavati vjeru i tumačiti Sveto pismo.

Svako svojevoljno tumačenje Biblije i naučavanje drugih tome za katolika je teški grijeh. Takav pristup svojstven je protestantskim sljedbama i sektama proizišlima iz njih.
Molio bih sve koji mi se ovih dana javljaju s tvrdnjama o tobožnjem Biblijskom govoru o COVIDU, nekakvim zvijerima, pečatima i sličnim beštijama i svojim sličnim maštarijama da se sami “odfrendaju” s ovog profila i
da si pokušaju naći život. Svoj.

Molio bih sve koji ovih dana dociraju o nekakvom skorom Kristovom dolasku, “znaku vremena”, pandemiji kao znaku toga, brojevima, danima i datumima iz nekakvih njihovih vizija i Biblije, iz nekih objava i njihovih verzija “Gospe” – da se hitno obrate svom liječniku i zatraže uputnicu za psihijatrijsko vještačenje.

Svaki takav pokušaj obraćanja mojoj malenkosti s tim ili sličnim idiotarijama bit će prijavljen MUP-u kao uznemiravanje.

Bolesnijih religioznosti u malo vremena svijet još nije vidio.
MD/foto: FB