Online susret Hrvatskog nadzemlja održan je u srijedu, a tema je bila ‘Ljubimac ili mezimac’, javljaju iz Hrvatskog nadzemlja.

Predavač je bio don Ante Žderić, upravitelj Župe Bezgrješnog Srca Marijina (Gospe Fatimske) na Blatinama-Škrapama. Kroz razgovor s voditeljem, don Ante se dotaknuo brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. Naveo je kako je odnos čovjeka i životinje sada mnogostruk, tj. da životinja čovjeku više ne služi samo za prehranu ili kao pomoć u radu, već da sada služe i za čovjekovo emocionalno zadovoljenje.

No, navodi da, unatoč tomu što čovjek prema ljubimcima osjeća ljubav, životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, da se istina zasjenjuje našim osjećajima i to postaje proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi.

Oglas

Poseban naglasak stavio je na odgovornost, pogotovo prilikom nabavke kućnih ljubimaca, gdje ne smijemo razmišljati samo u tom trenutku.

– Važno je razmišljati dugoročno, hoćemo li se za tog ljubimca moći prikladno brinuti i u budućnosti. Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi, nego razmišljati o tome hoće li za tu životinju biti dobro sa mnom i dopuštaju li moje životne obaveze i navike nabavku kućnog ljubimca – rekao je don Ante Žderić.

Susret je bio prožet i raznim skečevima i filmovima ‘Zanimljivosti’, ‘Dođi mami’, ‘Psihijatar za životinje’, ‘Gizmo i Robi’, ‘Potres duša’ te je na koncu završen prikladnom meditacijom.

Svi oni koji susret nisu pratili putem livestreama, mogu ga pogledati na Facebook profilu i YouTube kanalu Hrvatskog nadzemlja, te Nadzemlje pratiti i na Instagram profilu.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 17. veljače, a progovorit ćemo o zaštitniku Hrvatskog nadzemlja, blaženom Alojziju Stepincu – javlja Hrvatsko nadzemlje.
M.D. / foto: Hrvatsko nadzemlje