Don Marko Pavlinović danas je u svetištu Vepric održao svoju mladu misu nakon koje je održao zahvalnički govor i udijelio mladomisnički blagoslov, a u dirljivom govoru mladi je svećenik izrazio zahvalnost svima koji su ga nadahnuli, poduprli i snažili na duhovnom putu.

– Želim na prvom mjestu zahvaliti trojedinom Bogu, na daru svećeništva, ali i na daru mlade mise u Gospinom svetištu. Bog me sasvim nezasluženo pozvao da služim kao njegov namjesnik u njegovoj Crkvi, u mojoj duhovnoj obitelji Omnia deo, poručio je skromno don Marko dodajući kako bez zagovora pape Pavla Ivana II. vjerojatno ne bi ostvario svećenički poziv.

Dodao je i kako se nada da će prenositi svoje mladomisničko geslo – Hrabro samo, ja sam, ne bojte se. Zahvalio se svojoj krvnoj obitelji; majci, ocu, očuhu, bratu, sestri i ostalima, posebno naglasivši majku.

Oglas

– Moja majka je danas na poseban način sretna i Bogu zahvalna jer joj je Bog uslišio molitvu srca, da njen sin postane svećenik, ganuto je kazao don Marko ne propustivši zahvale duhovnoj obitelji Omnia deo, duhovnim roditeljima don Josipu Radiću, koji je propovijedao na mladoj misi, i majci Jozefini Glasnović, i naposljetku, matičnoj župi Sv.Marka evanđelista.

Uz zahvale vikaru, zboru, časnim sestrama i ostalima, posebno je mjesto u govoru sačuvao za don Pavla Banića. Međutim, emocije su ga preplavile te je morao napraviti stanku kako bi obrisao suzu i sačekao da prođe “knedla” u grlu.

– Teško mi je sad reći…Bog mi je preko don Pave na poseban način iskazao ljubav i bio mi u svemu podrška i potpora. Hvala, don Pave, zahvalio se mladi svećenik.

Nakon mlade mise okupljene je vjernike don Marko pozvao na ručak. Cijela sveta misa išla je uživo preko Youtube kanala i omogućila svima koji nisu mogli doći da sudjeluju u svečanom slavlju.

Ivona Ćirak /foto: screenshot