Ako sve  bude teklo po planu, dječji vrtić Maslina ipak bi svoja vrata, na radost roditelja i mališana, mogao otvoriti do Božića. Naime, Anđela Klapirić, samostalni upravni referent za prosvjetu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko dalmatinske županije, potvrdila nam je da su zaprimili gotovo svu potrebnu dokumentaciju temeljem koje bi Županija trebala dati zeleno svjetlo.

Gotovo svu jer nedostaje uporabna dozvola, no Klapirić kaže kako su svi u pripravnosti i kako odugovlačenja ne bi smjelo biti.

– Vrtić je administrativno osigurao svu dokumentaciju i zaista su sve odradili kako treba, međutim, ne možemo započeti postupak dok ne dobijemo sve. Čim nam dostave i izvršnu uporabnu dozvolu, naše povjerenstvo izlazi na teren i utvrđuje uvjete za početak rada odnosno je li sve u skladu s pedagoškim standardom. Mi smo u uredu svakako u pripravnosti i odmah ćemo izletjeti na teren čim se dokumentacija kompletira, rekla nam je Klapirić koja kaže kako vjeruje da je realno očekivati otvaranje vrtića do Božića.

Oglas

Zašto nije izdana uporabna dozvola, nije poznato, iako smo prije nekoliko dana i gradonačelnika Zorana Paunovića pitali je li vrtić prošao tehnički pregled. Od njega nismo dobili nikakvu informaciju osim da ćemo znati na vrijeme.

Može se pretpostaviti, budući na teren izlazi više različitih inspekcija, da nisu prikupljene sve suglasnosti. Razlog tome može biti ili to što nisu svi izašli na teren, ili to što je netko uskratio svoju suglasnost.

Kako bilo, nadamo se da će bar nešto više o vrtiću i tzv.administrativnim teškoćama kako je gradonačelnik naveo na svojem profilu, biti rečeno na sjednici Gradskog vijeća u srijedu.

Ivona Ćirak /foto M.D.