Danas je održana izvanredna izborna skupština DPH Makarska na kojoj je došlo do promjene članova UO DPH Makarska.

U daljnjem radu udruge, na mjesto predsjednika izabran je Bojan Filipović, koji je u prethodne 4 godine bio na mjestu tajnika, na mjestu dopredsjednika ostaje Josko Batošić, dok je za tajnika izabran Luciano Protrka.

UO DPH Makarska napustio je dosadašnji predsjednik Antonijo Brkulj, koji je 4 godine bio dio UO, a zadnje dvije godine i na mjestu predsjednika, a novi član UO je Ante Zelić. Za novi mandat izabrani su i dosadašnji članovi UO Krešimir Martić, Željko Dropulić, Vedran Šimić, Damir Ravlić i Karlo Ribičić.

Oglas

-Obzirom na desetine poziva i desetine poruka koje smo svi mi članovi UO DPH Makarska primili zadnjih nekoliko dana, a vezano za situaciju odlaska na 3 treninga u Zagreb djeteta starog 9 godina, koji je sin našeg (bivšeg) predsjednika i koji je član našeg lokalnog nogometnog kluba HRNK Zmaj iz Makarske, te kako je ovaj događaj izazvao čak i zanimanje medija, smatramo nužnim iznijeti naše viđenje ovog događaja.

Točno, sin našeg predsjednika bio je (zajedno s još dvoje djece iz Makarske) na 3 treninga u Zagrebu, na koje ga je odveo kao “nagradu” za njegovo treniranje menadžer iz susjedne općine Mate Jozipović, s kojim je mali odradio neke individualne treninge.

Radi se o isključivoj privatnoj, roditeljskoj odluci na koju nitko od nas nije mogao niti uopće ima pravo utjecati, jer svaki roditelj ima potpuno pravo odlučiti o svom djetetu, pa tako i na koje treninge i u koji klub će otići, a mi nismo ni znali za tu odluku.

No, bez obzira što se radilo o 3 nekakva treninga za dječake od 9 godina, a ne o prelasku u Dinamo, obzirom na poziciju predsjednika Društva prijatelja Hajduka koju je otac dječaka koji je odradio ta 3 treninga u Zagrebu obnašao, ostatak UO DPH Makarska je odmah po potvrdi navedenog događaja i nakon dobivenih informacija i iz HRNK Zmaj da su odbili poziv GNK Dinamo da puste dječake na treninge u Zagreb, donio odluku o sazivanju izvanredne izborne skupštine, te stavljanju na dnevni red točke o razrješenju dosadašnjeg predsjednika i imenovanju novog, jer smatramo nespojivim funkciju predsjednika DPH s odlaskom njegovog sina na treninge u klub koji je naš najveći konkurent – priopćili su iz DPH Makarska.

M. D.