Predstojnik Klinike za infektologiju KBC Splita Ivo Ivić, gostujući u emisiji U mreži Prvog, rekao je kako mu je u lipnju bilo jasno što ih čeka.

– Tada sam prebrojavao naše pacijente starije od 65 koliko ih je bilo cijepljeno i to je bilo porazno. Oko 65 posto ih nije bilo cijepljeno. Bilo je jasno da nas čekaju teška vremena i da uvjeravanja nisu dala rezultate – kazao je Ivić.

– Epidemija, virus je takav da neće otići tako lako. Svi ćemo se i cijepljeni i necijepljeni zaraziti, ali razlika je da oni koji su cijepljeni neće dobiti tešku bolest. I to je cijela mudrost cijepljena. Manje će biti napunjene bolnice i manje će biti umrlih, istaknuo je, osvrnuvši se i na svoju izjavu da 80 posto preminulih osoba nije trebalo umrijeti.

Oglas

– Od tih koji nisu bili cijepljeni velika većina nije trebala umrijeti, a oni koji su bili cijepljeni su nesretnici jer imaju u pravilu bolesti, stanja, visoku životnu dob koja su onemogućila uspješno cijepljenje, rekao je, te dodao da su se kao zdravstveni sustav pripremili za isti scenarij kakav je bio prošlu zimu, “ali prestrašno je da uz cjepivo umire toliko ljudi. To je van pameti”, naglasio je.

Dodao je i da će jesen biti kao i prošlogodišnja, a da što će biti nakon Nove godine ovisit će o cijepljenju.

Smatra da bi lockdown bio dobar jer “prošle godine kad nitko nije bio cijepljen vidjeli smo kakve rezultate daje. Ali lockdown nitko ne želi. To postaje suluda situacija, imate cjepivo, ali morate se zatvarati”, istaknuo je Ivić.

MD/foto: screenshot N1