Makarska danas pokrenuta je u svibnju 2019 godine. Od tada, sve do veljače 2021., imala je samo jednog jedinog novinara, koji je lovio sva događanja u gradu Makarskoj.

Od veljače 2021.redakciji se pridružila istraživačka novinarka Ivona Ćirak i od tada se puno više stignemo baviti strogo političkim i svim škakljivim temama, kakvih je do tada nedostajalo. Sada imamo i divnu mladu Makarku koja nam je poželjela pomoći volonterski i pratiti sport. A čim bude ikakve prilike da dovedemo još jednog prekaljenog novinara, pisat ćemo još i više. Nažalost, zasad niti uz gradsku pomoć (trenutno nepostojeću) za to ne bi imali sredstava.

Zahvalni smo što većina općina Makarskog primorja uviđa da smo koristan i sve čitaniji informativni servis, no ni ugovori s njima ne pokrivaju niti jednu punu prosječnu plaću. Ugovorom s Gradom Makarskom smo do kraja 2021. obilazili apsolutno svako događanje koje se organiziralo, izvještavali, predstavljali udruge i nematerijalna dobra u vidu manifestacija, davali izvještaje i niti jednom gradonačelniku nismo sipali neosnovane hvalospjeve. S gradskim sredstvima dosegli smo tek pola plaće.

Oglas

I na kraju, od veljače 2021., pa dok nas god ima, netko će nas pokušati diskreditirati. Pa ćemo biti malo Hloverkini igrači, malo dileri droge, malo novinari SDP-a, evo sad smo novinari HDZ-a, bili smo NLO-a, možda i Nezavisne liste Stjepana Zelića, građevinskog lobija, kako god kome u ovom gradu bude odgovaralo u datom trenutku.

Ono što nas žalosti kao ljude je što najviše podmetanja u našim karijerama, nakon 20ak godina rada, doživljavamo tek u zadnjih godinu dana i to od one struje koja je upravo na sva zvona građanima najavljivala pozitivnu energiju i promjene u gradu, a kojoj smo mi kao medij dali puno, puno više od pristojnih 90 ili 100 dana, prije nego li krenemo analizirati rad i postupke gradske uprave.

Ono na što smo u svemu ipak ponosni je što se autori napada na nas ne mogu suzdržati a da ne potvrde sve ono što uporno ističemo – da su međusobno usko povezani i da im je jedina želja kontrola. Informacija, javnog mnijenja i slike grada kojom se treba ponositi.  Vjerujemo da će otvaranje Pandorine kutije potaknuti čišćenje prljavštine u medijskom prostoru kojeg pratimo. A prljavštine je – koliko hoćete.

Makarska je, uz to, mali grad. Svi se znamo, svi sjedimo u pet istih kafića, svi smo na pet minuta jedni od drugih,  što uz sve naš posao čini stoput težim, a pritisak na nas novinare je odavno premašio zdrave granice. Stoga bi bilo vrijeme da ponašanje vlasti Grada Makarske i  SDP-ovih trolova na društvenim mrežama malo istraže i nadležna tijela.

Redakcija Makarska danas

'Makni se evo ti dolaze novinari'

Osoba zamućenog lica je administrator Dnevne doze makarskog nereda, na izbornoj večeri 2021 i u trenutku dok je užurbano odlazio u “predsjedničku sobu” SDP-a gdje je Zoran Paunović čekao rezultate glasovanja. Nekoliko trenutaka ranije su ga kolege iz SDP-a naglas pozvali da “se skloni jer dolaze novinari”. Ali eto, mi smo čuli, ušli i snimili niz fotografija da vidimo tko se to boji novinara još. I prije izborne večeri smo imali dokaze da je upravo on administrator makarske “dnevne doze”. Za razliku od recimo splitske koju je javno vodio Bojan Ivošević,  pokretač Dnevne doze makarskog nereda skrivao se iza anonimnosti – najprije samo “trolajući” tada vladajući HDZ, pa potom sve ozbiljnije bacajući u manjem broju slučajeva sasvim zasluženu kritiku, a puno češće poluistine i prljavštine na granici i preko granice klevete. Čak i ne samo po njima. Kada je došlo vrijeme udarili su i po trećoj opciji NLO-u, u rijetko prljavoj izbornoj kampanji o kojoj smo pisali i koja je pokrenula svu ljutnju nove gradske vlasti prema našem portalu koja, vidite, još traje. Poslije izbora i dolaska SDP-a na vlast je ta stranica službeno promijenila ime u kraticu DDMN jer pojam “nered” uistinu više nije imao daljnjeg smisla u njihovoj novoj koncepciji. Naš portal nije jednom bio meta njihovih napada i podmetanja, bez obzira što ovaj mladi lav svjesno zna da je ono što objavljuje u kontekstu našeg rada u najmanju ruku zlonamjerno izvrtanje istine.