Iz HGSS-a javljaju o sretnom završetku dramatične potrage na području Općine Zagvozd. Naime, danas u 12:09h na dežurni telefon HGSS stanice Makarska dolšla je dojava da je izgubljeno trogodišnje dijete.

U mjestu Krstatice, dijete se udaljilo u nepoznatom smjeru od svoje obiteljske kuće te je majka, nakon uzaludnog traženja od strane obitelji i prijatelja, prijavila nestanak PGP Imotski.
Odmah po dojavi od Centra 112 alarmirani su i svi članovi HGSS stanice Makarska te je pokrenuta žurna procedura organizacije potrage i spašavanja. Kako je akcija bila visokog stupnja hitnosti, u rekordnom roku angažirani su svi resursi kojima HGSS raspolaže, uključujući helikopter HRZ-a s dežurnom ekipom letača spašavatelja, ekipa sa bespilotnim letjelicama, potražni psi, svo raspoloživo ljudstvo te DVD Zagvozd i JVP Imotski.

Zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika PGP Imotski koji su također angažirali sve svoje raspoložive snage, na sreću svih prisutnih, nestalo dijete je pronađeno nešto više od dva kilometra od svoje kuće u 12:46 sati. Izuzetno smo ponosni, kako na naše snage, tako i na suradnju sa svim drugim službama koje pokazuju snagu svog djelovanja u ovakvim situacijama – objavili su iz HGSS-a.
M.D. / ilustracija: foto HGSS

Oglas