Što je s drugim timom na Hitnoj medicinskoj pomoći u Makarskoj, zanimalo je dr.Marka Ožića Bebeka, gradskog vijećnika HDZ-a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Zoran Paunović je potvrdio kako izdvajaju 75 tisuća kuna za drugog liječnika koji, podsjetimo, u dogovoru s ravnateljem Hitne SDŽ dr.Leom Luetićem, radi pet dana u tjednu. Koliko je to dostatno u sezoni ovakvih, ponešto neočekivanih razmjera, pitanje je za Luetića koji je rekao kako će se po potrebi pokušati naći i neko konkretnije rješenje u smislu veće raspoloživosti liječnika.

Za sada je činjenica da Grad financijski osigurava sredstva i za liječnika i za drugi tim T2 koji u svoje sastavu ima medicinskog tehničara i vozača. No Bebeka je zanimalo što će biti dalje.

Oglas

– Nastavlja se dalje, odvratio je gradonačelnik.

Ključni je problem, međutim, uvijek bio u drugim općinama a ne Gradu Makarskoj koji je izdvajao pola milijuna kuna za Hitnu. I sam Luetić je u zadnjem razgovoru na naš portal kazao kako za sada još uvijek nije stiglo dogovorenih 100 tisuća kuna od svake pojedine općine na Rivijeri, premda su sve bile suglasne sa sufinanciranjem tima T2.

Ivona Ćirak