Ovog vikenda, 15. i 16. travnja, održat će se Međunarodna auto utrka na brdskim stazama, a kako doznajemo od Tonćija Bilića iz Auto kluba Makarska, ujedno i organizatora, prijavljeno je čak 97 vozača iz 25 klubova. Njih 16 prijavilo se za kup točnosti (oldtimeri), četiri vozača su prijavljena za brdsku utrku povijesnih vozila (oldtimeri opremljeni kao trkaća vozila) i 70 vozača za trkaća vozila.

– Među tih 97 vozača imamo pet juniora, od kojih jedna žena. Radi se o 18-godišnjoj Lani Utrobičić, vozačici Auto kluba Makarska, koja je lani bila najbrža žena na utrci u Makarskoj, rekao nam je Bilić.

Važno je napomenuti da kategorija junior u utrkama podrazumijeva dob od 16 do 23 godine, a ove godine makarski klub uz Lanu predstavlja i njezin brat Karlo. Ukupno je iz AK Makarska prijavljeno 15 vozača.

Lani se za utrku prijavilo 83 vozača, a valja istaknuti kako je prošle godine ujedno bilo i prvo izdanje nakon 45 godina!

Cesta na relaciji Makarska – Gornje Tučepi bit će zatvorena sutra od 11,30 do 19 sati, te u nedjelju od 9,30 do 19 sati.

I.Ćirak /foto M.D.