Među 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj ove se godine nalaze dvije s Makarske rivijere, dok se više od pola najpopularnijih lokacija nalazi u Dalmaciji, pokazuju podaci liste koju i ove godine objavljuje platforma Getbybus.

Tako se na 47.mjestu liste nalazi gradska plaža u Makarskoj s ukupno 7,817 spominjanja, a koja je, za usporedbu s prošlom godinom, pala na listi za 7 mjesta.

– Predivne dugačke plaže Makarske rivijere poznate su po kristalno čistom moru. Šljunčane ili pješčane, sve su okupane suncem te opremljene svim sadržajima koje možete poželjeti. Osim što imaju sadržaje za sve uzraste i potrebe, svojom ljepotom sigurno će vas ostaviti bez daha – piše u popratnom tekstu.

Oglas

Druga lokacija, pak, već drugu godinu drži stabilno mjesto među 10 najpopularnijih – u pitanju je Park prirode Biokovo koji je na visokom osmom mjestu već drugu godinu zaredom, ovaj put sa 61,850 spominjanja na Instagramu.

– Biokovo je planina koja izgleda kao da izranja iz mora, a njeni vidikovci pružaju zadivljujuće panoramske poglede na krajolik. Osim što je poznata po prirodnom bogatstvu, poznata je i kao planina na koju se, iz nekog razloga, mnogi penju u šlapama. Dakle, odlučite li uživati u ljepotama Biokova, a ne želite isprobati vožnju u HGSS-ovom helikopteru, obujte tenisice i ponesite dovoljno vode – stoji u opisu.

Dodajmo da se 10 najpopularnijih nije mijenjalo u redoslijedu u odnosu na prošlu godinu – tako prvo mjesto na listi naj-Instagram lokacija u Hrvatskoj uvjerljivo drži Nacionalni park Plitvička jezera s 1,182,857 spominjanja, na drugom mjestu je NP Krka (570,250), na trećem plaža Zrće (332,589), četvrtom NP Kornati (117,280), petom Dioklecijanova palača (92,147), a zatim slijede Zlatni Rat, Rt Kamenjak, PP Biokovo, dubrovačke Gradske zidine, NP Brijuni i drugi…
MD/foto: Pixabay
Čitavu listu možete pogledati OVDJE.