U akciji koju su provele dvije biskupije sa sjedištem u Hercegovini prikupljeno je više od pola milijuna maraka (oko 263.000 eura) za pomoć u potresu nastradalom području Banovine.

Od milodara koji su se prikupljali po župama u Mostarsko-duvanjskoj i trebinjsko-mrkanskoj biskupiji prikupljeno je 208.866 eura, pojedinačne uplate su iznosile skoro 19.000 eura, a putem humanitarnog telefona, kojega je pokrenuo Caritas u Mostaru zajedno s telekom kompanijom HT Eronet, prikupljeno je 35.870 eura. Ukupno je iz dviju hercegovačkih biskupija na račun Caritasa Sisačke biskupije uplaćeno 263.673 eura, izvijestili su predstavnici Crkve.

Akcija prikupljanja milodara za Banovinu po odluci biskupa u BiH provela se na misama 3. siječnja.

Oglas

Mostarsko-duvanjski biskup tim je povodom uputio zahvalu svim darovateljima koji su se uključili u akciju Katoličke Crkve u BiH kazavši kako je riječ o važnom izrazu solidarnosti.

„Snažan potres koji je pogodio Središnju Hrvatsku, Sisačko-moslavačku županiju, odnosno velik dio Sisačke biskupije, potaknuo je mnoge da, pojedinačno i organizirano, iskažu konkretnu solidarnost s tolikima koji su u jednom trenutku ostali na ulici, bez ičega: od svagdanjega kruha i ruha do postelje, stana ili kuće“, naveo je biskup u zahvali.

Biskup Palić je pri tome naveo kako je veliki broj pojedinaca, poduzeća, institucija, predstavnika raznih udruga s područja Hercegovine odlučilo samostalno pomoći potresom pogođenom području.

Hina/foto Pixabay