Članovi Udruge za održivi razvoj Osejava danas su održali još jednu akciju uklanjanja grafita sa stijena u Kraljevom gaju na Osejavi. U roku od tri sata uklonili su većinu grafita pa je Kraljev gaj ponovo zablistao u svojoj ljepoti.

– Problem s neprimjerenim crtanjem grafitima po stijenama u Osejavi, na Svetom Petru i Cvitački godinama se zanemaruje. Grafiti tj. napisi FKK, nudist beach i sl. djelo su frustriranih kupača koji na ovaj način ‘obilježavaju’ svoje mjesto pod suncem.

Apeliramo na Grad Makarsku i Turističku zajednicu te na Općinu Tučepi da odrede zone za nudiste te iste označe kako bismo izbjegli uništavanje jedinstvenih prirodnih ljepota šaranjem po prirodnim stijenama.
Također im sugeriramo da u suradnji s MUP-om utvrde prekršajnu odgovornost za počinitelje te postave informativne table s pravilima ponašanja na prirodnim plažama.

Oglas

UZOR Osejava nastavlja s akcijama uklanjanja grafita kako bi svi posjetitelji mogli uživati u nedirnutim prirodnim ljepotama – stojoi u priopćenju udruge.
MD/foto UZOR Osejava