Na nagradnom natječaju “Od starog novo, za dar od srca“ koji je pokrenuo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a na koji je svoje radove prijavilo preko 400 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, učenici 4. razreda Osnovne škole Gradac osvojili su prvo mjesto u kategoriji nižih razreda.

Natječajem se željelo potaknuti djecu i mlade da na zabavan i zanimljiv način, kroz izradu darova za božićne i novogodišnje blagdane prema načelima ponovne uporabe, otkriju vrijednosti starih i odbačenih stvari te ih višekratno koriste i tako utječu na smanjenje otpada.

Rad „Morski dar od srca“ u kojem su učenici upotrijebili odbačene staklene predmete za izradu poklona kojima su za blagdane razveselili svoje najbliže, inspiriran je jednom od najvećih ljepota Općine Gradac, a to su njene prekrasne plaže. Upravo na njima pronađen je glavni dio materijala za ovaj projekt, staklo koje su ljudi nemarno odbacili, naše more obradilo, a učenici sakupili i ponovno upotrijebili. Učenici su se istakli kreativnošću i angažmanom te je njihov rad, nastao uz vodstvo učiteljice Ranke Radoš, proglašen najuspješnijim i bit će nagrađen atraktivnim nagradama.

Oglas

M. D./foto OŠ Gradac