Iz Županije Splitsko-dalmatinske, od dožupana Luke Brčića koji je inače načelnik Stožera civilne zaštite, potvrđeno nam je da se idućeg tjedna srednjoškolci vraćaju u škole.

-Evo ima sat vremena da je završio sastanak, potpisana je odluka da nastava po modelu A kreće za učenike 1.,2. i 3.razreda, kazao nam je Brčić.

Evo i statistike koja potvrđuje da je ova odluka ne samo priželjkivana od prosvjetara, nego i opravdana…

Oglas

-Od 55 tisuća učenika srednjih i osnovnih škola na području Splitsko-dalmatinske županije, pozitivno na covid je svega 45, što čini postotak od svega 0,08 posto, otkrio nam je Brčić.

Evelin Bulić, ravnateljica Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u trenutku kad smo je nazvali željno je iščekivala epilog. – Dobili smo službenu potvrdu i jako se veselimo povratku u školu jer škola licem u lice je definitivno nezamjenjiva, kazala nam je Bulić.

Inače, u ovoj je školi na brzom antigenskom testiranju samo jedan učenik bio pozitivan.

-Sjećate se da je bilo nekoliko slučajeva no odmah je reagirano i zaraza se nije širila. Osim toga, valja reći da nijedan profesor nije zaražen od učenika, rekla je Bulić.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Momir Sumić kaže kako kod njih nije bio nijedan učenik pozitivan. -Nastavnici žele raditi u razredu i kolu jer smatraju da je kvalitetnije, iako na praktičnu nastavu svi naši učenici već ova dva tjedna, kazao nam je Sumić.

Ivona Ćirak/foto M.D.