Hotel “Romana” promijenio je ime u Khalani Beach Hotel, a novi vlasnik ovog hotela je Aminess, dioničko društvo za hotelijerstvo i turizam. Naime, kako se vidi u sudskom registru za tvrtku “Romana”, 21.listopada ove godine se uz Žaru Malića među osobama za postupanje navodi i Ivica Sulje iz Aminessa, tvrtke koja ima hotele i u Orebiću, Novigradu, Korčuli i Njivicama.

S ovom akvizicijom nesretna trakavica hotela “Romana” napokon bi se mogla rasplesti; podsjetimo da je u četiri navrata do sada bezuspješno najavljivano otvaranje hotela. Podsjetit ćemo i da je Marinku Suliću korisna financijska injekcija bila i činjenica da je Mate Jujnović, vlasnik Prometa Makarska, kupio depadansu, no očito i dalje nedovoljna za jedan ovakav investicijski zalogaj.

Naime, riječ je o investiciji teškoj 60 milijuna eura koju Aminess očito namjerava privesti kraju, a da je tako, može se zaključiti i s nove, modernije web stranice na kojoj se već prodaje smještaj za 2022.godinu. Makarska kao destinacija predstavljena je i na njihovoj matičnoj stranici, a prezentiran je i cijeli projekt.

Zajedno s projektom hotela predstavljen je i projekt uređenja plaže koji je početkom ove godine naprasno stopiran. Novi vlasnik bi, naime, teško ušao u ovakvu investiciju da sumnja kako neće moći realizirati projekt plaže bez koje hotel, dakako, ne ide.

Iz pouzdanih izvora doznajemo da su se sastali s predstavnicima vlasti kojima su predstavili svoj projekt.

Uz obrtničkim radovima na objektu, novi vlasnik će se sigurno posvetiti završetku plaže koja je već mjesecima u sramotnom stanju. Iz Županije su nam nedavno odgovorili kako je potrebno najprije imenovati povjerenstvo, tako da se doima kako se točka s koncesijom za nesretnu plažu neće naći na dnevnom redu još neko vrijeme.

Ivona Ćirak /foto MD