Pred učenicima i nastavnicima u Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića održana je prezentacija dosadašnjih aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta u kojeg je makarska škola kao partner uključena od ove školske godine. Sama prezentacija održana je unutar projekta Eudukacija – informiranje djece i mladih o EU, kojeg u partnerstvu s Makarskom razvojnom agencijom MARA i Savjetovalištem Lanterna provodi udruga Ruke za bolju Makarsku.

Naime, OŠ Stjepana Ivičevića od prošlog rujna je dio projekta U zdravom tijelu zdrav duh (Sound in body, sound in mind) financiran sredstvima Europske unije, i za kojeg je školi osigurano gotovo 30.000 eura za provođenje. Uz naša makarsku, u projektu sudjeluju i škole iz pet drugih europskih zemalja – Češke, Finske, Njemačke, Litve i Slovenije, a kordinator čitavog projekta je češka škola „Gymnazium, Obchodni akademie a Jazykova skola s pravem statni jazykove zkousky“  iz grada Hodonina.

Oglas

Izlaganje je vodila koordinatorica Erasmus + projekta za OŠ Stjepana Ivičevića Iva Baković, a učenicima i svim prisutnima obratio se i predsjednik udruge Ruke za bolju Makarsku Petar Kelvišer. Kako sam projekt U zdravom tijelu zdrav duh uključuje kratke mobilnosti u zemlje partnera,  Od početka školske godine makarski su učenici i njihove učiteljice sudjelovali u dvjema međunarodnim posjetama / razmjenama. Prva je održana u listopadu 2019.kada je upravo u grad Hodonin u Češkoj putovala prva delegacija – Lena Jović, Anda Lalić, Ema Mujagić, Ana Miočević, Kiara Dragičević i Vito Buvinić, uz pratnju učiteljica Ivane Ćulav i Danijele Radalj. O drugoj, koja je sredinom veljače uključivala posjet Finskoj, gdje su uz pratnju učiteljica Iva Baković i Romana Lalić Pejković otputovali Marko Bakota, Lana Grbavac, Iva Kovačić i Marino Matić mogli ste čitati i na našem portalu. Kako smo već i pisali, Makarani su dogovorili domaćinstvo delegacijama iz parenrskih zemalja i ukupno će početkom svibnja u Makarsku doputovati njih 47 , odnosno 36 učenika i 11 nastavnika.

O.F.