Europska komisija pozvala je svoje osoblje da počnu koristiti Signal, end-to-end šifriranu aplikaciju za slanje poruka, datoteka i podataka kao alternativu popularnoj WhatsApp alikaciji, a u svrhu povećanja sigurnosti svojih komunikacija.

Nakon niza značajnih incidenata koji su prošlih godina šokirali diplomate i službenike kako u Bruxellesu tako i na cijelom kontinentu, Europska unija napokon je odlučila povisiti svoje standarde kibernetičke sigurnosti.

Aplikaciju Signal razvila je aktivistička organizacija Open Whisper System. Radi se o aplikaciji otvorenog koda koja korisnika, odnosno njegovu privatnost, stavlja na prvo mjesto.

Oglas

Smatram da je važno spomenuti kako jedan od najvećih zviždača našeg vremena, borac za privatnost i transparentnost informacija Edward Snowden toplo preporuča ovu aplikaciju.

Aplikacija radi besprijekorno: pozivi su vrlo jasni i bez prekidanja, poruke i sadržaji dijele se trenutačno, možete je postaviti kao zadanu SMS aplikaciju, a možete i postaviti ‘nestajuće’ poruke – kao i kod WhatsApp-a, no kod Signal-a je to bila postavka od samog početka, mnogo prije nego je WhatsApp implentirao tu funkciju.

Više o aplikaciji Signal možete saznati i preuzeti je ovdje – mogli bi se iznenaditi koliko vaših prijatelja, uključujući potpisnika članka koristi ovu aplikaciju.

D. Antonini / Foto: Gerd Altmann