Polarni kruzer ““Scenic Eclipse”, koji je za australsku Scenic Grupu izgrađen u pulskom Uljaniku, uplovio je u riječku luku u kojoj će ostati na mrtvom vezu do kraja godine i do sljedeće sezone, odnosno dok se ne smiri pandemija koronavirusa.

Brod je uplovio s minimalnim brojem članova posade, a posada je na moru već dva mjeseca, doznaje se iz riječke Lučke uprave.

Dolazak broda “Scenic Eclipse” na vez u riječku luku potvrđen je prošloga tjedna, kada je u riječkom brodogradilištu 3. maju održana svečanost rezanja limova i početak gradnje sestrinskog luksuznog polarnog kruzera “Eclipse II”, prvog od ukupno pet takvih brodova, koje australski naručitelj planira graditi u 3. maju.

Oglas

Polarni istraživački kruzer “Scenic Eclipse” porinut je s navoza u pulskom brodogradilištu u siječnju 2018., a isporučen je u srpnju 2019., unatoč teškoćama i stečaju Uljanika.

Riječ je o jedinstvenom luksuznom putničkom brodu tog tipa u svijetu, dugačkom 168 metara i širokom 21,5 metar.

Namijenjen je za prijevoz 237 putnika, za plovidbu svim morima, uključujući i polarna i tropska područja, za što je posebno opremljen.

Posebno je ojačan ne bi li se prilagodio plovidbi u otežanim vremenskim uvjetima i zaleđenim morima te zadovoljava visoke ekološke standarde.

Hina / Foto: SCENIC