Grad Cres, koji je u ovogodišnjem izboru za Najbolji grad po 3. put osvojio titulu najboljeg grada za demografiju i obrazovanje, među deset je gradova s najvećim rastom broja školaraca, piše Gradonačelnik .

Pokazuje to analiza napravljena iz podataka DZS-a o broju učenika u gradovima. Grad financijski pomaže u nabavi školskog pribora i produženom boravku, ali i u opremanju škole, koja je danas s pametnom pločom, dronom, 3D printerom… jedna od tehnički najbolje opremljenih škola.  Škola jedina u zemlji ima slobodnu aktivnost Jedrenje.

“Grad Cres je prepoznat po tome što od rođenja do završetka obrazovanja prati svoju djecu, učenike i studente, što dokazuje i status Grada – prijatelja djece. Prioriteti gradskog proračuna već su godinama sredstva za vrtić i škole, a te stavke u proračunu nikad nismo smanjivali. Više je tu projekata na koje možemo biti ponosni s obzirom da je Cres grad od svega 3.000 stanovnika. Imamo odličnu suradnju s ravnateljima škole i vrtića te stoga, koliko je god u našim mogućnostima, financijski podržavamo sve njihove projekte.’ kaže gradonačelnik Marin Gregorović.

Oglas

M.D./foto M.D.