U petak, od 11 do 12:15, održat će se online panel rasprava “Razgovaramo li s djecom i mladima o mentalnom zdravlju” , a u sklopu 12.Festivala prava djece.

“Mladi sami kažu da kad smo mentalno zdravi “možemo se sami sa sobom osjećati ugodno i imamo dobro samopouzdanje. Osjećamo da možemo imati u sebe povjerenja, osjećamo se snažno i znamo da možemo prevladati sve izazove” (Europska mreža mladih savjetnika). Trenutna situacija uzrokovana epidemijom bolesti COVID-19 obilježena je mnogim izazovima, poput otežanih uvjeta obrazovanja, obiteljskih odnosa i provođenja slobodnog vremena. Postavlja se pitanje razgovaramo li uistinu dovoljno s djecom i mladima o mentalnom zdravlju? Na to pitanje pokušat ćemo dati odgovor na panelu kojim otvaramo 12. Festival prava djece. U panelu sudjeluju: doc. dr. sc. Miranda Novak, psihologinja i docentica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, doc. dr. sc. Ana Žnidarec Čučković, pedagoginja, vanjska suradnica na Učiteljskom i Kineziološkom fakultetu, predsjednica Alternatora, mag. med. techn. Mirjana Kozina, nastavnica u Školi za medicinske sestre Vrapče, Stela Tonner, učenica II. gimnazije Zagreb, članica Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, te Ivona Eterović, psihologinja, projektna i programska suradnica Mreže mladih Hrvatske.

Moderatorica panela bit će Katarina Ivče Farnell, koordinatorica programa u udruzi Alternator. Online panel moći ćete pratiti uživo na Facebook stranici Festivala prava djece.

Oglas

M. D./foto Fb