Prvog dana dvodnevnog “Festivala športa i zdrave hrane” na splitskoj Rivi u subotu sudjelovalo je 35 sportskih ekipa iz tog grada, a bili su postavljeni i štandovi zdrave hrane koju su posjetitelji mogli kupovati po “popularnim cijenama.”

Također, je bio postavljen i štand Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije na kojem su posjetitelji mogli dobiti informacije o koronavirusu, te o sportu u okolnostima epidemije.

U organizaciji nogometnog kluba Hajduk i Ženskog nogometnog kluba Marjan, na Rivi je postavljen improvizirani nogometni teren na kojem su demonstrirane nogometne vještine.

Oglas

Na improviziranom terenu za košarku trenirali su mlađi uzrasti KK Split, a na improviziranom rukometnom terenu svoje vještine su prezentirali polaznici Rukometne akademije Balić – Metličić. Teniski klub Split također, je postavio svoj teren za demonstraciju tenisa.

Na štandovima su se predstavili gotovo svih splitski sportski klubovi, od judo kluba Student, KBK Mornar, vaterpolista Jadrana, plivača Poška, pa do triatlonaca, streličara, stolnotenisača, hrvača…improvizirani ring, sparing borbe boksača Splita, strunjače…

Splitska Riva je, kako su rekli organizatori, ovim festivalom, pretvorena u sportsko borilište. Festival će se nastaviti i u nedjelu. Ovo je prvi ovakav festival ikad organiziran u Splitu.
Hina/foto Pixabay