“Toma”, novi film srpskog glumca Dragana Bjelogrlića, biografski uradak o pjevaču Tomi Zdravkoviću koji je već zabilježio veliku gledanost u regiji, počinje se od 21. listopada prikazivati u Hrvatskoj u Cineplexxu i odabranim kinima.

Kako ističe hrvatski distributer, Con Film, film je u regiji izazvao nezapamćen interes publike i naklonost kritike, a oni najoptimističniji već mu predviđaju i nominaciju za Oscara.

U Srbiji i BiH pogledalo ga je više od 600 tisuća ljudi što je, kako se ističe, nevjerojatan rezultat za razdoblje pandemije i rezultat kojim se ne mogu pohvaliti ni neki od hollywoodskih blockbustera.

Oglas

Film se opisuje kao impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponiranja nekih od najvećih hitova.

Prikazan je i odnos koji je imao s velikim brojem prijatelja iz tadašnjeg umjetničkog miljea, pa se prate i životi poznatih umjetnika tog vremena, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Film prati dvije linije radnje – ona iz 1991. fokusira se na odnos Tome i liječnika koji počinje njegovo liječenje što se pretvara u prijateljstvo, a druga prati njegov život.

Glavnu ulogu u filmu ostvario je jedan od najperspektivnijih mladih srpskih glumaca, Milan Marić. Tamara Dragičević tumači Silvanu Armenulić, a ostatak glumačke ekipe uključuje i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Sanju Marković, Milenu Radulović, Paulinu Manov, Milana Kolaka, Mirjanu Karanović, Ivana Zekića, Radomira Nikolića.

Film su producirali redatelj Dragan Bjelogrlić te Željko Joksimović koji potpisuje i glazbu.

Hina / foto Wikipedia