Tradicionalna podgorska Plava i zelena čistka, održala se i ove godine, 6.lipnja u Podgori. U ovoj već devetoj po redu akciji sudjelovalo je preko 50 volontera na 5 različitih lokacija : plažama Garmi, Plišivcu, Klokunu te podgorskoj lučici kao i na spomeniku Galebova krila.

Na plažama, kao i u lučici, se čistilo smeće,dok se na Galebovu krilu i okolo njega kosilo, kopalo, pilalo, uređivalo. Podgorski vatrogasci su sanirali oborene borove te pročišćavali staze i prolaze, dok su žene posadile nove aloje i perunike i tim svi zajedno pridonijeli da spomenik Galebova krila zasjaji svojim punim sjajem koji i zaslužuje!

U moru se i ove godine našlo raznog smeća poput limenki, staklenih boca, auto guma, tapeta, ležaljki, dasaka, pajeta, plastike i ostalog. Moramo priznati da svake godine ipak bude manje smeća u moru i da se vide plodovi rada naših godišnjih čistki.

Oglas

Također nam je drago vidjeti da budimo ekološku svijest i kod turista koji su se spontano pridružili našem timu na plaži te kao i svi mi odlično zabavili. Ovim putem bi se zahvalili sponzorima ovogodišnje čistke, a to su : restoran Roko , Udruga Sveti Vicenco Podgora, PŠRD Kanjac te Cronopi.Jako zadovoljni i sretni završavamo ovogodišnju Plavu i Zelenu čistku te se veselimo sljedećoj, jubilarnoj 10. – poručila je ovogodišnja organizatorica, Marija Galić.
M. D. /foto Zelena čistka Podgora