U svečanom tonu i pred brojnim posjetiteljima danas je službeno otvoren novi multimedijalni Centar za posjetitelje, smješten u prostorijama Turističke zajednice Makarska, u prizemlju palače Tonoli na adresi Obala kralja Tomislava 16. Simboličnim rezanjem vrpce okončan je projekt čiji su ukupni troškovi iznosili 1.600.000 kuna, od čega je 700.000 kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva turizma, dok su preostalih 900.000 kuna uložili Grad i Turistička zajednica Makarska.

 

Posjetitelje su pozdravili  Direktorica TZ Makarska Hloverka Novak Srzić, gradonačelnik Makarske Jure Brkan te Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina. Nakon uvodnih pozdravnih riječi direktorice Novak Srzić, gradonačelnik Makarske podsjetio jekako u ovaj prostor, dugo godina ured TZ-a, desetljećima nije bilo pravih ulaganja.

Oglas

– Proveo sam nekoliko godina ovdje, prostor je bio neprimjeren i za radnike i za turiste, jer u istom smo prostoru i pružali informacije gostima i obavljali administrativne poslove. Bile vrlo teški uvijeti i poplave nakon svake kiše. Danas imamo obnovljenu zgradu i jedan moderan i siguran prostor, na ponos grada i TZ Makarska. Sezona će biti takva kakva je, na to ne možemo utjecati , no možemo utoliko da grad činimo ugodnijom destinacijom za turiste i boljim mjestom za život – kazao je Brkan, koji se zahvalio prije svega Vladi RH te Ministarstvu turizma.
Državni tajnik Tonči Glavina također se osvrnuo na aktualne izazove u sezoni. – Nismo ni u snu mogli pomisliti da će otvaranje sezone biti ovakvo. Ipak siguran sam da ćemo, unatoč izazovima, imati ne baš rekordnu kao do sada, ali vjerujem jednu zadovoljavajuću sezonu s obzirom na okolnosti.MI smo uvijek na pomoći, biti ćemo i ubuduće  no sama ideja je rezultat grada i TZ-a kako bi Makarska i dalje bila jedna zlatna zvjezdica Dalmacije i Hrvatske, od koje se uvijek mnogo očekivalo u turističkom smislu, te se očekuje i sada – kazao je Glavina.

Na samom kraju objekt je blagoslovio don Pavao Banić, a nakon svečanog presjecanja vrpce uslijedio je domjenak uz druženje i glazbu kod palače Tonoli.

O.Franić / foto Duje Antonini