Jutrošnjom budnicom Gradske glazbe Makarska te okupljanjem kod Spomenika hrvatskom branitelju i Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, predstavnici Grada, udruga proizišlih iz Domovinskog rata te političkih stranaka obilježili su Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u spomen na vojno redarstvenu akciju Oluja kojom su 1995.godine oslobođeni okupirani dijelovi hrvatskog teritorija.

Kako je u svom govoru kazao gradonačelnik Zoran Paunović, današnji dan prilika je da se zajedno prisjetimo svih branitelja koji su za slobodu Hrvatske dali ono najviše. – Ipak, tog se razdoblja želim sjećati i kao početka mira, početka nečeg novog. Proteklih 26 godina je bilo doba s kojim ja nisam zadovoljan, i stvarno vjerujem i nadam se da je Hrvatska zaslužila bolje. Našoj djeci želim bolje obrazovanje, zdravstvo, kvalitetniji život i svi mi nosimo dogovornost i trebamo dati svoj obol tome – poručio je Paunović kod Spomenika hrvatskom branitelju.

Program je nastavljen kod Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a večeras u 20 sati završava svetom misom za Domovinu u katedrali sv. MArka.
O.F. / foto: O.Franić

Oglas