Nakon tri godine pauze Makarani su danas opet imali priliku uživati u zimskom karnevalu koji je okupio 600-tinjak maškara. Naime, prijavljeno je 16 grupa, ali naposljetku ih se “ukazalo” čak 25, a Tonči Lalić iz TZ-a Makarska, inače organizator karnevala, kazao je kako je iznimno zadovoljan. – Po mom sudu ovo su jedne od najboljih maškara. Vidi se da ni korona nije ubila ljubav naših ljudi prema maškarama, komentirao je Lalić.

Najbrojnija, a možda i najživahnija grupa bila su Djeca cvijeća iz Krvavice koja su stigla na rivu u old timerima veselih boja. Oni su pozivali na ljubav, a Tučepljani, rasplesana ekipa Burning man, pozivala je na što drugo nego ples. Bilo je tako bauštelaca, efektnih zvončara pristiglih iz Sinja, Makarana iz prošlosti, gejši, palih anđela, neki su Tučepljani umjesto partijanja odabrali neke druge opijate odlučivši se peći rakiju…

Kao i u godinama prije korone, kada se već zamjećivao manjak interesa za političke teme, tako je bilo i na post-korona karnevalu.

Oglas

Kao i uvijek, naša Gradska glazba nije iznevjerila niti nastupom niti izborom kostima, a zgodne su bile i mažoretkinje iz Neuma.

Fotografije: Petar Ćirak, Ozren Franić