Dubrovačka policija u srijedu je izvijestila o detaljima sinoćnjeg smrtnog stradavanja 46-godišnjeg francuskog državljanina na otoku Korčuli, prilikom pokušaja zarona u spilju koja se nalazi na dubini oko 30 metara.

S 46-godišnjim Francuzom bio je i još jedan francuski državljanin, a prema navodima medija, riječ je o njegovu maloljetnom sinu koji je prevezen u splitski KBC.

Dojavu o potrebnoj pomoći stranim državljanima na otoku Korčuli, kod uvale Zaklopatica, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je dobila oko 18 sati.

Oglas

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su utvrdili da je 46-godišnji francuski državljanin oko 16 sati ronio na dah kod uvale Zaklopatica na južnoj strani otoka Korčule, pokušavajući zaroniti u spilju koja se nalazi na dubini od oko 30 metara.

Budući da nakon određenog vremena nije izronio, drugi francuski državljanin koji se nalazio u gumenjaku, zaronio je za njim i pronašao ga u besvjesnom stanju.

Plovilom Lučke kapetanije 46-godišnjak je prevezen u Vela Luku gdje mu je pružana liječnička pomoć i reanimacija, ali bez uspjeha, navode iz policije.

Drugi francuski državljanin prevezen je u KBC Split, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

O svemu je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

Hina /foto :ilustracija PU Zadarska