Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“ nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa ove je godine organizirala online glasanje za izbor najboljeg igrača 1. HMNL, prestižne nagrade koja je dio Trofeja Nogometaš, a nakon neizvjesne borbe do zadnjeg glasa, pobjedu je odnio igrač MNK Olmissum Matej Horvat, objavili su danas.

Kako su naveli iz udruge, u glasanju su sudjelovali MNK Olmissum, MNK Futsal Dinamo, MNK Alumnus Sesvete, MNK Crnica, AMNK Universitas Split, MNK Square, HMNK Vrgorac, MNK Uspinjača Gimka i MNK Osijek Kelme, odnosno svi prvoligaši osim makarskog MNK Novo Vrijeme, o čemu su u nastavku kazali sljedeće:

-Nažalost, MNK Novo vrijeme odbio je sudjelovati u ovogodišnjem glasanju te se nadamo da će iduće godine sudjelovati u izboru najboljeg igrača 1. HMNL. … Zahvaljujemo svim klubovima i igračima koji su sudjelovali u glasanju te im želimo uspjeh u novoj prvenstvenoj sezoni – priopćili su iz Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“.

Oglas

Objava nije promaknula Makaranima, koji su je prokomentirali nešto kasnije, ne propustivši čestitati igraču rivalskog kluba.

-Čestitamo Mateju Horvatu na izboru za najboljeg igrača 2021. godine, no želimo demantirati navod iz objave ispod kako je naš klub “odbio sudjelovati” u izboru.
Naime, nikakav upit o izboru nije došao na službeni e-mail kluba, niti je traženo bilo kojim putem od predsjednika ili sportskog direktora kluba koji zastupaju klub izjašnjavanje o navedenom izboru – objavili su iz iz Novog Vremena.

MD/foto : FB