Dvobojima u Puli i Makarskoj završena je osmina finala Hrvatskog malonogometnog kupa. U gradu podno Biokova u borbi za četvrtfinale sastali su se Novo Vrijeme i Rijeka. Nakon tvrde igra u prvom poluvremenu, u nastavku je uslijedila prava “kiša” golova. Premda su Riječani neočekivano poveli, Makarani su vrlo brzo preokrenuli, a kasnije i potvrdili pobjedu i plasman na Final eight.

Prvu pravu prijetnju bilježimo u 4. minuti. Jefferson se najprije odlično izborio za poziciju, a potom snažno potegnuo, ali Berković je uspio zaustaviti. Narednih nekoliko minuta proteklo je u nastojanjima Makarana da čim prije dođu do pogotka, ali u tome nisu imali osobitog uspjeha. Riječani su odlično pokrivali sve nalete Novog Vremena koje bi tek povremenim dalekometnim udarcem pokušalo probiti riječki bunker. U 10. minuti Lasić je odličnom dijagonalom pronašao usamljenog Sutona čiji je udarac pročitao dobro raspoloženi Berković. Tri minute kasnije Jefferson je još jednom okušao svoj udarac. Ovaj put bilo je to znatno opasnije, no prošlo je to malo pored lijeve vratnice. U 14. minuti bilježimo i prvu ozbiljniju prijetnju gostiju. Riječani su izveli korner, a lopta je došla ravno na volej Radusinu. Bio je to vrlo dobar udarac, ali Herceg se nije dao iznenaditi. U 16. minuti Rafinha je silovito potegnuo s ruba kaznenog prostora, no gostujući vratar upisuje još jednu veliku obranu. Minutu kasnije golu Rijeke zaprijetio je i Blago Gašpar. Bio je to lukav udarac iz trka, otišlo je to za malo pokraj gola. Nedugo potom Rafinha i Barbarić su lijepo izigrali gostujuću obranu, nakon čega je Rafinha zapucao na prazan gol, ali pogodio je tek gostujućeg igrača u bloku. Bila je to velika prilika Makarana za dolazak do vodstva, no na semaforu je i dalje stajalo 0:0. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata.

Prva izglednija prilika u nastavku dogodila se već u 22. minuti. Jefferson je lukavim prizemnim udarcem pogodio vratnicu, a odbijena lopta došla je do Sesara, čiji odličan udarac sjajno zaustavlja Berković. Minutu kasnije Riječani su imali dvije velike prilike za dolazak u vodstvo. Radusin je oduzeo jednu loptu i odjurio u kontru. Njegov pokušaj obranio je Herceg, no lopta dolazi do Ciancija čiji udarac također brani dobro raspoloženi vratar Makarana. U 25. minuti Rijeka dolazi do prednosti. Fetić je otrčao u kontru, a potom pucao, međutim, Herceg je to odlično obranio. Ipak, odbijena lopta dolazi do neometanog Ciancija kojem nije bilo teško prsima je pospremiti u praznu mrežu. Niti minutu kasnije Novo Vrijeme dolazi do izjednačenja. Pogodak za 1:1 zabio je Suton. Ubrzo potom Makarani dolaze do prednosti. Jefferson je potegnuo sa 7-8 metara, a lopta se odbila od nekog od riječkih igrača te je na kraju završila u mreži. Makarani su tako u svega dvije minute najprije nadoknadili zaostatak, a onda i prešli u vodstvo. U 28. minuti Riječani ne koriste veliku priliku za 2:2. Cianci se sjajno izborio za loptu pored dvojice čuvara nakon čega je uposlio slobodnog Čubelića, no njegov lukavi udarac nije išao u okvir gola.

Oglas

U 29. minuti Novo Vrijeme je povelo s 3:1. Jefferson je oduzeo jednu loptu pred gostujućim kaznenim prostorom, a potom odjurio u kontru. Kada je došao blizu riječkog gola samo je “prebacio” istrčalog Berkovića. Nakon toga uslijedilo je nekoliko minuta u kojima nije bilo prilika ni na jednoj strani. U 34. minuti Makarani dolaze i do četvrtog pogotka. Jefferson je odlično uposlio slobodnog Horvatha čiji prizemni udarac završava u gostujućoj mreži. Pet minuta prije kraja Riječani prelaze na igru s golmanom-igračem, a u toj ulozi našao se Fetić. U 38. minuti gosti su izborili slobodni udarac na 7-8 metara. Fetić je snažnim udarcem pokušao iznenaditi Hercega, ali potonji je bio spreman na to. Dvije minute prije kraja Riječani neoprezno gube jednu loptu, a kratka kombinacija Jeffersona i Horvatha završila je pogotkom potonjeg. Do kraja utakmice rezultat je ostao nepromijenjen.

izvor: Dora Srzić / Crofutsal