Vaterpolisti makarskog Galeba ovaj su vikend imali dvostruki program na krajnjem Zapadu Hrvatske. Pred njima su bili susreti protiv Pule i Delfina, a oba su odigrana u Puli. Makarani su bili izuzetno raspucani te su na kraju došli do dvije rutinske pobjede (protiv Pule 5:23 i protiv Delfina 4:23).]

Prva na redu bila je utakmica protiv Puljana, a odigrana je u petak. Radilo se o zaostalom susretu 8. kola, a Galeb je u njemu bio veliki favorit. Posljednjeplasirana Pula jednostavno nije imala nikakve šanse. Naši vaterpolisti odigrali su imali su potpunu kontrolu nad susretom te su do vrha napunili mrežu domaćih. Naime, izuzetno raspoloženi Galebovci zabili su čak 23 gola! Dan kasnije, identičnu „porciju“ isporučili su i Rovinjanima, koji su im uspjeli zabiti još manje pogodaka od Puljana! Naime, Delfin protiv Galeba uspio poentirati tek četiri puta, dok je Pula to učinila jedan put više.

Galeb je tako aktualnu sezonu zaključio na najljepši mogući način. Naime, dvostruko slavlje na pulskom bazenu omogućilo mu je i skok na prvenstvenoj ljestvici, pa su tako naši vaterpolisti sezonu okončali na visokom petom mjestu. Na svom kontu imaju ukupno 19 bodova, koliko ima i šestoplasirana Opatija. Također, od četvrtoplasiranog Gusara dijele ga samo dva boda.

Oglas

Za kraj, spomenimo i da je naslov prvaka osvojio splitski POŠK 1937. Odradili su gotovo savršenu sezonu i na kraju zasluženo došli do titule. Njihov ukupan skor je 1o pobjeda i jedan remi, a taj jedan neriješeni ishod dogodio se upravo u Makarskoj! Galeb se tako može pohvaliti da je jedini zaustavio novopečene prvake!

D.Srzić / foto VK Galeb