Gradska Galerija se gasi kao samostalna kulturna ustanova te se pripaja Gradskom muzeju Makarska, a ova će se odluka, koja bi trebala stupiti na snagu 1.srpnja ove godine, naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća grada Makarska. Gradski muzej Makarska, kao pravni sljednik preuzima sve poslove, opremu, pismohranu i drugu dokumentaciju, sredstva za rad, financijska sredstva, cjelokupnu imovinu, prava i obveze, te radnike Gradske galerije Antun Gojak.

Kao razlozi se navodi “otvaranje novih mogućnosti razvoja kulture na području Grada Makarske, mogućnostima kandidiranja projekata na fondove Europske unije i
druge izvore financiranja, novih mogućnosti razvoja kulturne komponente te racionalnijeg i
jednostavnijeg poslovanje putem ustanove preuzimatelja.”

Grad će imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja Gradskog muzeja Makarska do imenovanja ravnatelja na temelju javnog natječaja, a nije poznato tko će to biti.

Oglas

Ova je odluka proizašla iz Strategije razvoja kulturnog turizma. Inače, Gradska galerija osnovana je 1995. godine odlukom Gradskog vijeća te nakon skoro 30 godina i prestaje sa samostalnim radom odlukom istog tijela. Do sada je u njoj upriličeno preko 320 izložbi.

Ivona Ćirak /foto M.D.