U subotu, 26. ožujka 2022., u Popovači se održalo prvenstvo Hrvatske u uzrastu seniora i mlađih kadeta. Na turniru je nastupilo 200 natjecatelja iz 43 kluba. Nastupivši sa 9 natjecatelja borci Mawashia ostvarili su fantastičan uspjeh.

Sara Boban nastupila je u uzrastu mlađih kadetkinja te odličnim borbama dolazi do finala u kojem pobjeđuje i osvaja prvo mjesto u kategoriji do 47 kg. U uzrastu mlađih kadeta također su nastupili Marin Matić, Lucija Kuran, Lucija Brbić i Cvita Crljen. U kategoriji +47 kg nastupio je Marin Matić koji je nažalost izgubio borbu i ovaj put ostaje bez medalje.

Lucija Kuran i Cvita Crljen nastupile su u kategoriji do 32 kg, Lucija je prvu borbu pobjedila, ali nažalost drugu gubi i ostaje bez medalje. Cvita odličnim borbama u istoj kategoriji dolazi do polufinala koje gubi i osvaja broncu. Lucija Brbić nastupila je u kategoriji do 37 kg u kojoj osvaja broncu.

Oglas

U uzrastu seniora nastupili su Jure Drlje, Thomas Matić, Kristina Ravlić i Lorena Gazilj.

Jure je nastupio u kategoriji + 94 kg te ponovno ostvaruje vrhunski uspijeh sa osvojenim prvim mjestom. Ovo je za Juru još jedna titula prvaka hrvatske u nizu koji traje već 14 godina. Thomas Matić nastupio je u kategoriji do 84 kg u kojoj gubi finale i osvaja srebrenu medalju. Nakon trogodišnje pauze naša šampionka Kristina Ravlić i odnedavno naša trenerice u KBK Mawasahiu nastupila je u kategoriji do 70 kg te postaje seniorska prvakinja hrvatske po tko zna koji put.

Iako je juniorka, naša Lorena Gazilj nastupila je na seniorskom prvenstvu hrvatske. Odličnom izvedbom izdominirala je u finalnoj borbi svoju protivnicu iz Slunja te se tako okitila zlatnom medaljom i svojom prvom seniorskom titulom prvakinje Hrvatske.

MD/ foto MNK Mawashi