Cijela je godina prošla otkad se o jednom od važnih rješenja, spoju Kotiške s magistralom, u kontekstu rješavanja prometnih čepova, govorilo na Gradskom vijeću. Tad je gradonačelnik Zoran Paunović rekao kako čekaju tek potpis uprave HEP-a. Bio je to svibanj 2022. godine. Potpisa, kako doznajemo, još uvijek nema.

Naime, gradonačelniku smo uputili upit o statusu ovog spoja koji bi značajno rasteretio gužve, da bismo dobili odgovor kako čekaju potpis uprave HEP-a.

– Hrvatske ceste su provele javnu nabavu, mi smo još davno potpisali i usvojili sporazum o zamjeni zemljišta i to je sve čisto. U niskom smo startu s građevinskom dozvolom, ali ne možemo ništa dok ne dobijemo potpis. Dozvola se može izdati tek nakon toga, kaže Paunović.

– Ja se slažem da je to ključan spoj i da je to važno rješavati, ali mi smo do sada napravili sve što smo mogli, kazuje gradonačelnik.

Važno je reći da se radi o projektu kojega u većinskom dijelu financiraju Hrvatske ceste, s čak 11 milijuna kuna. Nekih 1,5 milijuna izdvaja Grad Makarska.

Lokacijska dozvola za ovaj projekt izdana je još 2020. godine. Već treću godinu predviđen je novac za realizaciju ovog projekta koji je svo vrijeme blizu realizacije, a ako je sporan jedino taj potpis, ispada da je birokracija ovdje jedina blokada.

Ivona Ćirak /foto