– Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković razgovarao je u četvrtak u Imotskome s lokalnim čelnicima o poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski, projektu vrijednom oko 290 milijuna kuna čiji bi radovi bi trebali početi početkom 2021. godine.

“Ovaj je projekt vrijedan gotovo 290 milijuna od kojih ćemo 162 milijuna kuna osigurati iz fondova Europske unije, a preostali dio će financirati Hrvatske vode, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te jedinice lokalne samouprave”, rekao je Đuroković.

Po njegovim riječima, u tijeku je natječaj za izgradnju uređaja za pročišćivanje otpadnih voda, a uskoro će se otvoriti i ponude za izgradnju sustava vodoopskrbne i javne odvodne mreže.

Oglas

“Trebat će, osim uređaja za pročišćivanje otpadnih voda, izgraditi i rekonstruirati više od 35 kilometara vodoopskrbne mreže i oko 60 kilometra sustava odvodnje”, rekao je Đuroković.

Realizacijom tog projekta, kako je dodao, omogućit će se priključenje desetak tisuća stanovnika Imotske krajine na sustav javne odvodnje te bolja vodoopskrba.

Đuroković je rekao kako su danas na sastanku u Imotskom razgovarali i o sanaciji akumulacijskog jezera Ričice kako bi se u njemu mogla uskladištiti veća količina vode potrebna za natapanje Imotsko-bekijskog polja.

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić je istaknuo kako projekt ima golemu važnost za Imotsku krajinu te da će se imotsko područje radovima na tom projektu, koji bi trebali početi početkom iduće godine, pretvoriti u veliko gradilište.
Hina / foto Grad Imotski