Američki rock band The Strokes objavio je svoj prvi album u sedam godina – “The New Abnormal”, čiju je promociju prilagodio novonastaloj situaciji pokrenuvši serijal video razgovora “Pirate Radio Strokes Show”.

Uz opis da je riječ o “pet momaka koji govore o stvarima o kojima ne znaju ništa” na You Tubeu je već emitirana prva epizoda u kojoj članovi banda otkrivaju što rade u izolaciji i kako se nose sa situacijom kada je za milijune glazbenika preko noći gotovo sve stalo s obzirom na otkazivanje koncerata, snimanja i raznih projekata.

“Pozdrav, zatvorenici Zemlje, poput mnogih i mi smo ostali doma. U svjetlu svega što se događa, nadamo se da ćemo vas zabaviti dok traje karantena”, poručili su obožavateljima.

Oglas

U opisu projekta kažu da su dugo sanjali o tome da pokrenu piratski radio uz novi album i u njemu bi sudjelovali osobno, n o sada se on pretvorio u video chat.

Kroz neobavezan razgovor, svaki iz svog doma, pjevač Julian Casablancas, gitaristi Nick Valensi i Albert Hammond Jr, basist Nikolai Fraiture i bubnjar Fabrizio Moretti dotaknuli su se raznih tema, podijelili s publikom poneku anegdotu iz svojih života i karijera te se prisjetili  Billa Withersa i pogledali njegovu live izvedbu pjesme ‘Lean On Me’.

“The New Abnormal” šesti je album tog popularnog njujorškog banda. Producirao ga je Rick Rubin, sniman je u  Shangri-La Studios (Malibu), a naslovnicu krasi “Bird on Money” slavnog Jean-Michel Basquiata.

Uoči njegova izlaska već su predstavili singl “Brooklyn Bridge To Chorus” koji je, izvijestio je hrvatski distributer Menart, imao odlične reakcije i ocjene relevantnih glazbenih medija.

Na albumu pomalo proročkog naslova devet je pjesama – The Adults Are Talking, Selfless, Brooklyn Bridge To Chorus, Bad Decisions, Eternal Summer, At The Door, Why Are Sundays So Depressing, Not The Same Anymore i Ode To The Mets.

Hina / Foto FAH