– U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije 563 su nozaražene osobe, što je najviše dosad u jednom danu, a dva muškarca i žena umrli su u bolnici, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1270 obrađenih testova danas su 563 novooboljele osobe s područja županije pozitivne na covid infekciju i to iz Splita 201, Sinja 49, Imotskog 29, Kaštela i Solina po 28, Makarske i Vrgorca po 27, Omiša 22, Trilja 15, Pučišća 14, Podstrane 13, Dugog Rata 11, Podbablja deset, te Gradca devet. U Dugopolju je osam zaraženih, Otoku i Muću po sedam, Prološcu šest, Šestanovcu, Hvaru i Zmijavcima po pet, Starom Gradu četiri, Hrvacama, Klisu i Lovreću po tri, Trogiru, Nerežišćima, Runovićima i Segetu po dva, te po jedan u Supetru, Vrlici, Bolu, Baškoj Vodi, Dicmu, Jelsi, Milni, Okrugu, Šolti, Tučepima, Zadvarju i Zagvozdu.

Ukupno se 3063 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 172 covid pozitivne osobe, dok je 11 osoba na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle su tri osobe; dvije muške (74) i (80), te žena (72). Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju, ističe se u priopćenju Stožera.

Oglas

Hina