Na prostoru bivšeg Bobisa, odnosno bašte Gourmet Basta bara koji bi početkom srpnja trebao otvoriti svoja vrata, uređuje se “plutajući” keramički podest na kojemu će biti štekat. Iako je štekat u obimu u kojem je i ranije bio, pojedini su građani zamjerili da se buši kamen i podiže štekat, što po njihovom mišljenju nije primjereno.

Bivši dogradonačelnik Dražen Nemčić koji je upućen u ovaj projekt kazao nam je kako straha od devastacije kamena nema te kako će štekat sasvim sigurno izgledati lijepo i primjereno mediteranskoj urbanoj  opremi.

– Ne vidim nikakav problem u tome. Ovo je rješenje koje je higijenskije, kamen se ne uništava prljavštinom, a zimi je toplije. Ovo nije prvi takav podest, a sigurno će biti ljepši nego neki postojeći koji ne smetaju, tako da sasvim sigurno nema govora o pogodovanju bilo kome.

Oglas

Mislim da u ovo vrijeme korone, a i inače, treba pozdraviti inicijative ugostitelja koji su u stanju dignuti ponudu grada na jedan viši nivo, kazao nam je Nemčić.

Ističe kako se radi o velikoj investiciji, budući je prostor bivšeg Bobisa bio u jako lošem stanju. Najam prostora je također skup, pa će vlasnik oko 170 kvadrata plaćati oko pet tisuća eura s PDV-om mjesečno. Novi restoran zaposlit će 16 Makarana na neodređeno.

– Podest se razmontira u pet minuta. Bit će sve na visokom nivou, a ovakav zahvat s podestom i tendom iziskivat će daleko više novca, no u konačnici će građani vidjeti da će sve izgledati vrhunski, doznali smo s terena.

Ivona Ćirak /foto M.D.